Sidor

Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

lördag 29 september 2012

En till glädjande historia av vikt...

Sofias viktresa ur DalaDemokraten

Kul, med fler och fler personer som talar om hur de blir friskare och mår bättre av att minska sin vikt på ett naturligt sätt.


tisdag 11 september 2012

Sommarfrulle på mitt nybyggda soldäck!

Njutningsfullt!
Både att vara klar med mitt stora byggprojekt, huset och soldäcket.
Och att få äta frukost ute i solen på detsamma.

Härligt!!!

Hoppas nästa sommar bjuder på många sådana mornar...


Jag har även spenderat några nätter där ute i sovsäck och måste säga att med stjärnorna som tak sover man som en prinsessa! Och att vakna till en sommarhimmel som denna....*suck*




Bed&Breakfast?

Rumlar sömndrucken utför trappan, försöker inte toucha i för många dörrposter och törna mot för många möbler.
Inga funktioner funkilerar riktigt bra då man är så väldigt trött.

Hör en röst från vardagsrummet, blandat med ett evigt blippande från Wii SuperMariospelet...
"Mamma...jag har gjort min beställning på bänken...jag ska ha äggröra och ett stort glas Cvitamin"

*skratt*


Lax med avocado och mascarponecrème

Nam-nam...räcker egentligen för att presentera den här! 

Visserligen innehåller kryddblandningen socker, för att få laxen sådär speciell i ytan. Men, det är ju inte ett måste. 
Skriver recepten som det är och så får man välja till eller dra ifrån bäst man vill. 



Kryddblandning:
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

800 g laxfilé

Gör så här:
Sätt ugnen på 100grader. 
Gnid in laxen kryddblandningen och lägg i en ugnform. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den är genomstekt.

Röran:
3 salladslökar
3 tomater
3 avocado
1 kruka färsk basilika
250 g mascarpone
salt och svartpeppar (ev också cayennepeppar för mera stuns)
citronsaft

Gör så här: 
Strimla löken fint. Dela tomaterna, kärna ur dem och hacka i bitar. Strimla basilikabladen och blanda med mascarponen. Dela och kärna ur avokadon och skär i bitar. Rör ihop allt och salta och peppra. Tillsätt några droppar citronsaft för att inte avokadon ska missfärgas. 

Servera laxen med röran och ev varma grönsaker. 

måndag 10 september 2012

Pajdeg av mandelmjöl

Det här är mitt favoritrecept på pajdeg till matpaj.

Ingredienser:

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk husk
1msk pofiber
1 tsk salt
50g rumsvarmt smör
1 ägg

Gör så här:
Mixa allt i en mixer.
Klä en pajform med degen och låt stå kallt en stund och grädda sedan i 5-10 minuter i 175 grader. Fyll sedan med lämplig fyllning.





Kantarellpaj med Västerbottensost

Nu med svampar i överflöd tänkte jag ge mig på att kanske till slut få till en bra paj.
Och det lyckades över förväntan.

Här kommer en recept på krispig pajdeg och underbar fyllning som man givetvis kan variera till något annat man har hemma.

Pajdeg:
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk husk
1msk pofiber
1 tsk salt
50g rumsvarmt smör
1 ägg

Gör så här:
Mixa ihop allt i en mixer till en deg och platta ut den i en pajform. Kyl gärna ett tag i kylen och grädda sedan i 5-10 minuter i 175 grader.

Ta ut och fyll degen med fyllningen och grädda vidare.

Kantarellfyllning: 

300 g färska kantareller
1/2 -1 gul lök i strimlor
2,5 dl grädde
3 ägg
250 riven Västerbottensost
peppar och salt

Gör så här:
Stek kantareller och lök i mycket smör.
Blanda ägg och grädde och ost.
Fyll pajskalet med svampen och tillsätt äggblandningen.

Grädda tills det stannat och blivit fint i färgen.









Älskar't!!!

Härliga klara fina dagar med sol och kall luft och massor med skog.
Jag älskar hösten :) 

Kan ligga i timmar och bara filura och fundera, somna och vakna om vartannat...lediga dagar på hösten är väldigt uppskattat. 

Just den här dagen var lyckad i "fångst" men jag låg mest...med en hjärnskakning som sällskap efter en liten incident dagen innan. 

Mycket fina svampar fick jag med mig hem i alla fall. 





Summa sidvisningar