Sidor

Om mig

Mitt foto
Jag är en glad och social trebarnsmor som värderar hälsan högt. En god hälsa lägger grunden för så mycket annat gott i livet. Är nog lite fritänkande och omvärderande och tycker inte att allt ska vara som det alltid varit bara för att det är något man är van! Går ofta på min egen magkänsla och att testa nya saker är inte alltid av ondo. Visar det sig inte vara bra så har man iaf lärt sig något.

Jag letar

fredag 16 september 2011

Formbröd

Helt fantastiskt gott formbröd som funkar alldeles utmärkt att frysa. Jag skivar det i tunna fina skivor med brödkniven och fryser in. jättelätt att ta en skiva på morgonen och sätta i micron. Bregott och prästost på är en höjdare. 
Mycket mättande.

(ca 22 skivor)

Ingredienser:
5-6 ägg
3 dl crémefraiche
6 msk smält kokosfett
4,5 dl mandelmjöl
6 msk sesamfrön
6 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
(1 msk bakepro)
Gärna brödkryddor som anis och fänkål krossade i mortel, ger otroligt god smak.

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kokosfettet. Ta i ägg och crémefraiche och rör om. Låt vila i 5-10 minuter så det får svälla. Häll i bakpappersklädd brödform och grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.
Man kan få lägga på en folie sista gräddningstiden.

OBS! Endast 1 kh per skiva! 


Här har jag valt att grädda brödet med ett lager av riven
Västerbottensost ovanpå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar